Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık örgülıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden elan aşkın olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi muhtemel bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen mimarilabilmekle yanında henüz çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun taban nedeni görev yitirilmesine içyüz vermemesi ve elan azca maliyetle işçilikin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan eklenerek kuruluşlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; tabaka sayısı 4’ü geçmeyen ve celse lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında temel olarak yangı merdiveni bulunması gereken konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari yapısı başta bulunmak üzere kullanım amacına ve kullanan şahsiyet skorsına bakarak tasarlanan kapıdır. Aynı anda birçok insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, koca binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu kızılışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar üzere binalarda yeğleme edilmektedir.

Böylelikle imalattan kullanıma derece geçen sürecin sonucunda insanları katkısızlıklı şekilde zemine isal amacına ulaşılmış olabilir.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 sayaç ile 2 saat ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden kellelamışsa dışarıya, dışarıdan mebdelamışsa muhtevaeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve hayat-emtia kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini esenlar.

Fiyatlar aktüel döviz kuruna rabıtalı olarak bileğnöbetmektedir. En nitelikli yangına dayanıklı bedduaşap kapı modellerini en akla yatkın fiyata satın vira etmek istiyorsanız bizimle iletişime geçiniz.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile rahatlıkla açılması sağlamlanabilir.

Kemiksiz olarak anlamanız sinein aşağıya henüz önce uygulaması yapılmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle kırışmak istiyorum.

öz 10- üste Yangın merdiveninin her iki yönında da örek, set yahut korkuluk bulunması zorunludur. şayet hoşgörülüliği 80 cm evet da daha az ise bu tür yangın merdiveni yalnızca bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni esasladığı kattan bitiş yeğinna derece layenkati halde olmalıdır.

Kullanılan kapı fitili ciğerin tütün sızdırmazlık şpeşı yoksa yangın kapısı henüz hesaplı kapı fitili kullanılarak daha adi üretim esenlanabilir.

Hiç suizan nanay ki yangın felaketi, sene ortamında kişi kaybına niçin olan en koca etmenler arasındadır. Yangın felaketi enikonu gücük bir süre içinde geniş alana yayılması ve hem hayat hem de orospu kaybına neden olması ile bilinmektedir. Özellikle de faziletli gestaltda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında güç ve emtia kaybı enseış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Genellikle yangın merdiveni ile baş başa kullanılan bu acil çıkış bapsı, akse anlamış olurında insanların yangın düzından çabucak uzaklaşmalarını esenlayarak hayati bir gösteriş üstlenmektedir.

önemli önem haiz bu konuda kapı arayan kameralar adi kapı sattığını sav eden kişilerle içinlaşabilmektedir. Ehven yangın çıkış bapsı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede kifayetsiz olacağı kabil ortamda oluşacak zehirli tülın yayılmasına da bariyer olamayacaktır.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış”

Leave a Reply

Gravatar